Select Menu

ads

Slider

Blogger tarafından desteklenmektedir.

Featured Post (Slider)

Photography

Games

bize göre haber...

Portfolio

Technology

Video Of Day

Flickr Images

Contact

Join the Club

EKONOMİ

YAZARLAR

GÜNCEL

KÜLTÜR-SANAT

BİLİM-TEKNOLOJİ

SPOR

Videos

» » » » » Klima kullanımında ideal ayar 26 derece
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt




Medical Park Tarsus Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ali Tunç, klimanın ekranındaki dereceden ziyade ortam ısısının önemli olduğunu belirterek, içerideki sıcaklığın 26 derece, nemin ise yüzde 35-40 oranında olması gerektiğini söyledi.
Oda nemlendirilmeli
Klima kullanılan yerlerde oda termometresiyle sıcaklığın, nemölçerle de nemin takip edilmesini öneren Dr. Ali Tunç, “Hava akımının hızlı olmaması için klima fan sisteminin düşük seviyelerde çalıştırılması gerekiyor. Öte yandan havanın kurumaması için su buharı yöntemiyle odanın nemlenmesi sağlanabilir.” dedi.
Zatürreye bile yol açıyor
Mevsim geçişlerinde ve mevsim ortasında klima bakımı yapılması gerektiğini de ifade eden Tunç, “Ayrıca filtreler haftalık temizlenmeli. Yeteri kadar bakım yapılmazsa ve filtre temizlenmezse lejyonella ve mikoplazma gibi bakterilere bağlı üst ve alt solunum yolu enfeksiyonları başta olmak üzere birçok farklı enfeksiyonlar gelişebilir. Cilt kuruluğu ve normalde yazın görülmeyen zatürre bile görülebilir.” diye konuştu. (İLKHA)

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok

Leave a Reply